Сајберсекс

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај


Сајберсексот е последица од масовизирањето на интернетот. Под сајберсекс се подразбира разговор на тема поврзана со сексот (како на пример безобразни муабети, искажување на сексуални мисли и сл.) преку чат програмите. Најекстремни случаи на сајберсекс се случуваат со посредство на веб камера и микрофон.Во денешно време постојат и посебни периферни уреди кои може да се купат и да се прикачат на компјутер и со нив да се симулира сексуален однос, како еден вид на секс играчки.