Разговор со корисник:MacedonianBoy: Разлика помеѓу преработките

Содржината на страницата не е поддржана на други јазици.
Од Википедија — слободната енциклопедија
Избришана содржина Додадена содржина
Ред 72: Ред 72:
::Да за ова не сум заборавил, сакав да ти спомнам да продолжиме со тие статии за да се подобриме на квантитативен план. Сега за сега послабо имам време зошто зедов една книга со документи и сакав чат пат да препишам на Викиизвор нешто, но се надевам ќе имам време да продолжам со шаблоните. Поздрав--[[Корисник:MacedonianBoy|Никола]] <sup>[[Разговор со корисник:MacedonianBoy|Стоіаноски]]</sup> 17:32, 7 февруари 2010 (UTC)
::Да за ова не сум заборавил, сакав да ти спомнам да продолжиме со тие статии за да се подобриме на квантитативен план. Сега за сега послабо имам време зошто зедов една книга со документи и сакав чат пат да препишам на Викиизвор нешто, но се надевам ќе имам време да продолжам со шаблоните. Поздрав--[[Корисник:MacedonianBoy|Никола]] <sup>[[Разговор со корисник:MacedonianBoy|Стоіаноски]]</sup> 17:32, 7 февруари 2010 (UTC)
:::Не брзаме никаде. До 28 февруари се Олимписките игри, а се надевам дека дотогаш ќе има интерес за овие содржини.:)--[[User:Kiril Simeonovski|Kiril Simeonovski]] <small>([[User talk:Kiril Simeonovski|разговор]])</small> 19:01, 7 февруари 2010 (UTC)
:::Не брзаме никаде. До 28 февруари се Олимписките игри, а се надевам дека дотогаш ќе има интерес за овие содржини.:)--[[User:Kiril Simeonovski|Kiril Simeonovski]] <small>([[User talk:Kiril Simeonovski|разговор]])</small> 19:01, 7 февруари 2010 (UTC)

==External link==
Здраво! Check this [[Специјални:Придонеси/77.29.253.62]], it seems bad ex. link, but not sure. Благодарам! :) --[[User:Egmontaz|<b><font color="#082567">ЕгмонтаЗ</font></b><font color="#CD5B45">♤</font>]]<i><font color="#F0E130"> <sup>[[User talk:Egmontaz|разговор]]</sup></font></i> 23:27, 8 февруари 2010 (UTC)

Преработка од 00:27, 9 февруари 2010

Знаме на Монголиiа
Знаме на Монголиiа
Знаме на Македониiа
Знаме на Македониiа


Свети Кириле, денес во твоіот и наш Солун е камен на камен од твоето дело. Денес во твоіот роден град сѐ е пепел и прав и нема слобода ни за книга, ни за буква ни за слово од іазикот твоі и наш. Во краіот во коі сите тогаш говореа како тебе и како ние денес, во ова наше време, забрането е не само говорен’ето и молен’ето на тоі іазик, туку и на постоен’ето. Денес, за жал, таму однесуван’ето е полошо од она на триіазичниците во тоа време. Светителе, денес се е урнато од она што би потсетило и на тебе и на нас, и во Солун и во Кукуш, и во Лерин и во Костур Таму не само живите, туку и покоіните немаат мир.

— г.г. Стефан




Географија на Казахстан

Здраво. Веќе кога ги уредуваш статиите, додавај и шаблон за соодветната област, за да не гхо додаваме после. Јас веќе средив неколку (види: Шаблон:Алмати) и сега ќе земам да ти правам друштво, уредувајќи ги населените места од овој шаблон.:)) Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 21:57, 15 јануари 2010 (UTC)

Прво да ги направам статиите па ќе додадеме. Ај почни и ти, да стигнеме до 38 000 веќе. --Никола Стоіаноски 21:59, 15 јануари 2010 (UTC)

Нови статии

Кога веќе ги завршивмо статиите за Окрузите на Казахстан ... на што мислиш да работиме за такви нови кратки статии. Само да знаеш спремен сум да помогнам. Поздрав =) 1111tomica (разговор) 16:43, 19 јануари 2010 (UTC)1111tomica1111tomica (разговор) 16:43, 19 јануари 2010 (UTC)

Планирав да направам нова листа за статии кои би требало да ги направиме. Се мислев за окрузи во Киргистан, ама малку има. Кога ќе најдам соодветна убава листа со потенцијални статии, ќе известам. Поздрав--Никола Стоіаноски 20:42, 19 јануари 2010 (UTC)

Contribution check

Здраво Nikola, I wrote the following to Guitardemon (by mistake I thought his last contribution was 21 Jan, while it was 21 Nov. So I'll request it from you.

Hello! Is it possible to add this tool http://toolserver.org/~luxo/contributions/contributions.php?user= at the anonymous contribution's page, it's very helpful when checking for cross-wiki vandalism. Thank you!

One other most specific reason is that due to a situation :) it is likely that someone that vandalizes mk.wiki about a specific subject (related to that situation) alse vandalizes el.wiki and vise versa. You already have it on register users as Глобални придонеси Consider it please! Regards! --Egmontaz (разговор) 11:30, 22 јануари 2010 (UTC)

Yes I know that this works, just wanted a fixed link at the bottoms to save time :) --Egmontaz (разговор) 11:53, 22 јануари 2010 (UTC)

Yes! That's it, thank you! --Egmontaz (разговор) 12:01, 22 јануари 2010 (UTC)
Welcome--Никола Стоіаноски 12:05, 22 јануари 2010 (UTC)

Шаблон

Здраво, Никола. Ќе те замолам ако може да ја средиш инфокутијата за поранешни држави за автоматски да не се јавува категоријата Former country articles requiring maintenance во статијата полско-литванска унија. Јас за тоа време ќе додадам уште една важна секција во статијата. Позз.--Kiril Simeonovski (разговор) 18:12, 26 јануари 2010 (UTC)

ОК, малку подоцна ќе го средам, треба да се преведе само или да се избришат ако не сакаме да се појавуваат во статијата. Имам некоја ситна работа да ја досредам, па ќе се вратам на Вики. Поз--Никола Стоіаноски 19:01, 26 јануари 2010 (UTC)

Света Софија

Здраво Николче, како си? Сакам статијата Света Софија да биде избришена, бидејќи во моментот таа се однесува на статијата за појаснување за Света Софија, (а треба да биде за светицата Света Софија), со кое да се создаде нова страница која би гласела Света Софија (појаснување). Мислам оти ме разбра. Поздрав--Тиверополник (разговор) 18:43, 27 јануари 2010 (UTC)

Сторено, мислам за ова ме праша :) поздрав --Никола Стоіаноски 18:46, 27 јануари 2010 (UTC)

Фала. поз--Тиверополник (разговор) 19:34, 27 јануари 2010 (UTC)

thanks!

red again, feels like home :) though I don't speak Macedonian I hope that I will be able to compensate the favor you did with deleting my user page template Rbrausse (разговор) 23:26, 28 јануари 2010 (UTC)

No problem, that's my duty here :) Regards --Никола Стоіаноски 23:27, 28 јануари 2010 (UTC)

Заклучок и гласање

Имаме заклучок и гласање за вестите на главната страница. --Б. Јанкулоски (разговор) 01:45, 30 јануари 2010 (UTC)

Алатник

Одлично, фала на информацијата, поправи го азискиот тематски шаблон ако можеш. Јас како и секогаш побарав темелно, но очигледно не сум приметил. Друго - имам проблем, алатникот долу не ми работи (сите вики ознаки). На сите други викија работи, а само на мк вики не. Ако користам Firefox наместо Explorer, сè си работи најнормално, но избегнувам од технички причини. Имаш ли некакви сознанија зошто ова се случува? --Б. Јанкулоски (разговор) 11:27, 6 февруари 2010 (UTC)

Здраво, Никола. Не знам колку време ќе имаме, до крајот на месецот (додека траат Олимписките игри во Ванкувер) за да ги средиме сите статии во шаблонот и статиите за секоја земја на секои Олимписки игри одделно. Има околу 2000 статии, а забележав дека во последно време, најверојатно поради тоа што следуваат Олимписки игри има зголемена посетеност на овие статии. Јас ги подигнав сите логоа, а уште веднаш започнувам да ги уредувам статиите за Зимските олимписки игри, по што ќе започнам да уредувам за земјите-учеснички. Мислам дека нема да биде лошо да продолжиме онаму каде што застанавме минатото лето. Ако не ти е тешко, земи уредувај ги шаблоните како инфокутија. За ова сакав да покренам и иницијатива, но се јавува проблем со тоа како да ја именуваме, бидејќи не се однесува конкретно на настанот туку општо. Јас, со ова разговарав и со Тиверополник, а добро би било кога би вклучиле уште некој заинтересиран корисник во уредувањето. Со ова, се надевам дека ќе ги задоволиме барањата на читателите и до крајот на месецот ќе стигнеме до бројката од 40.000 статии. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 14:11, 7 февруари 2010 (UTC)

Да за ова не сум заборавил, сакав да ти спомнам да продолжиме со тие статии за да се подобриме на квантитативен план. Сега за сега послабо имам време зошто зедов една книга со документи и сакав чат пат да препишам на Викиизвор нешто, но се надевам ќе имам време да продолжам со шаблоните. Поздрав--Никола Стоіаноски 17:32, 7 февруари 2010 (UTC)
Не брзаме никаде. До 28 февруари се Олимписките игри, а се надевам дека дотогаш ќе има интерес за овие содржини.:)--Kiril Simeonovski (разговор) 19:01, 7 февруари 2010 (UTC)

External link

Здраво! Check this Специјални:Придонеси/77.29.253.62, it seems bad ex. link, but not sure. Благодарам! :) --ЕгмонтаЗ разговор 23:27, 8 февруари 2010 (UTC)