Разговор со корисник:Misos: Разлика помеѓу преработките

Содржината на страницата не е поддржана на други јазици.
Од Википедија — слободната енциклопедија
Избришана содржина Додадена содржина
Pakko (разговор | придонеси)
Ред 85: Ред 85:
==Смена на корисничко име==
==Смена на корисничко име==
Здраво. Би сакал да ми го смениш корисничкото име од [[Корисник:Мико Ставрев]] на [[Корисник:Мико]]. Благодарам.--[[Корисник:Мико Ставрев|Мико Ставрев]] 08:24, 5 јуни 2008 (UTC)
Здраво. Би сакал да ми го смениш корисничкото име од [[Корисник:Мико Ставрев]] на [[Корисник:Мико]]. Благодарам.--[[Корисник:Мико Ставрев|Мико Ставрев]] 08:24, 5 јуни 2008 (UTC)

== Обединяване на сметки ==
Здравей, Misos. Тъй като исках да си направя единна потребителска сметка (single user login), а тук имам две сметки, моля те да преместиш сметката '''Пакко''' с 13 приноса като Пакко_(old) и на нейно място да преместиш сметката Pakko с 609 приноса. Малко избързах и направих обединението на Пакко, но не би трябвало да има проблем. Ако все пак се наложи, кажи ми, ще подам заявка на МетаУики за изтриване на глобалната сметка. Благодаря предварително. Имейлът ми е pl_cv{at}abv.bg--[[Корисник:Pakko|Pakko]] 16:34, 25 јули 2008 (UTC)

Преработка од 19:44, 28 јули 2008

Уште за превод

Пораката Templatesusedpreview не е преведена. Иста е како Templatesused, само што се појавува кога ќе стиснеш „Прегледај“ (глеј ја наставката -preview на името). Исто и Templatesusedsection треба да се преведе, веројатно Шаблони користени во ова заглавие:. Имаше и уште некои други со -preview (што се појавуваат на преглед). Исто така и страницата за гледање слики не е целосно преведена:

  • Show-big-image-thumb - предлог: „<small>Големина на овој приказ: $1 × $2 пиксели</small>“
  • Show-big-image - предлог: „Целосна резолуција“ или „Вистинска големина“ или штознам...
  • Filehist - предлог: „Историја на датотеката“
  • Filehist-help - предлог: „Кликнете на датум/време за да ја видите таа верзија на датотеката.“
  • Filehist-datetime - предлог: „Датум/Време“
  • Filehist-user - предлог: „Корисник“
  • Filehist-dimensions - предлог: „Димензии“
  • Filehist-filesize - предлог: „Големина на датотеката“ е предолго, не знам...
  • Filehist-comment - предлог: „Коментар“ или „Опис“
  • Filehist-current - предлог: „моментална“ (скратено од „моментална верзија“), ама сигурен сум дека има и помудро решение
  • File-nohires - предлог: „<small>Не е достапна поголема резолуција.</small> “

Само отвори некоја слика и ќе ги видиш овие пораки.

Инаку, би ти го препорачал шаблонот {{Архиви}} :D (ако ме сфаќаш). Ајде поздрав. -- Поречанец A? 03:13, 20 ноември 2007 (UTC)

Done. Next? --Милош 18:45, 20 ноември 2007 (UTC)
Браво бе Милош :D Ќе има уште, не очајувај :) Поречанец A? 19:28, 21 ноември 2007 (UTC)

Те снема Милош, се надевам дека си добро. Ако се вратиш во блиска иднина, те молам преведи го „Pages that link to $1“ во „Страници што водат до $1“ или нешто слично. Поздрав. -- Поречанец A? 19:31, 7 декември 2007 (UTC)

Dear Misos; please look at the links at commons:user:i18n#useful links. Thanks in advance! Best regards Gangleri
‫·‏לערי ריינהארט‏·‏T‏·‏m‏:‏Th‏·‏T‏·‏email me‏·‏‬ 12:57, 7 февруари 2008 (UTC)

Закана за слики

Колеги администратори, добив огромна закана од администратор на англиската за подигање на слики (нивно лиценцирање и наведување на соодветни извори) на нашата Википедија, не само за мене, туку и за целокупното подигање на проектов. Администраторот се заканува дека ќе го санкционира целиот проект ако ова не се среди. Што да се прави? --Б. Јанкулоскиразговор 08:58, 5 март 2008 (UTC)

  • Би сакал и јас да земам учество во твојот предлог за околу 100 слики, можеби и повеќе, но не знам каде се наоѓа листата и како тоа се прави. На пример, дури и да ги најдам сликите, човеков бара лиценцата да биде точна и да се наведе извор кој ќе го докаже тоа. Јас не знам како да го најдам изворот на сликите и како тоа да го проверувам. --Б. Јанкулоскиразговор 20:04, 5 март 2008 (UTC)

Bot status for Purbo T

Hi Misos, please have a look at Википедија:Портал/Други_јазици#Bot_Status_for_Purbo_T, and if appropriate grant a bot flag for Purbo T. Thank you. -- Purodha Blissenbach 09:17, 7 март 2008 (UTC)

  • Bot operator: User:White Cat (Commons:User:White Cat) - En-N, Tr-4, Ja-1
  • List of botflags on other projects: Bot has a flag on wikimedia (meta,commons) wikipedia (ar, az, de, en, es, et, fr, is, ja, ku, nn, no, ru, sr, tr, uz, simple) (See: m:User:White Cat#Bots)
  • Purpose: Interwiki linking, double redirect fixing, commons delinking (for cases where commonsdelinker fails)

-- Cat chi? 20:36, 8 март 2008 (UTC)

Username rename

I'd like my account User:Cool Cat to be renamed to User:White Cat as per my wikimedia-wide username rename. Thanks. -- Cat chi? 20:37, 8 март 2008 (UTC)

Username change

Hi, can you change username for Bodhisattvabot into BodhisattvaBot, capital B in a bot, it was tipf. Thank you in advance --Dalibor Bosits (talk) 14:24, 17 март 2008 (UTC)

Username change

Hi, could you please change my user name user:KIZU to user:Aphaia? I need to change it for unified login. Thank you for your attention, Cheers! --KIZU 02:44, 26 март 2008 (UTC)

благодарам

благодарам for renaming me! You saw my message to FlavrSavr right? I found that 3 of you who are bureaucrats have not been editing here for some times... --אדמוןד ואודס自分の投稿記録 14:38, 8 април 2008 (UTC)

Bot status

Izvini za latinicava, samo mislev dali mozhesh da im dadesh bot status na site botovi koi operiraat momentalno bidekji nepotrebno se prikazhuvaat nivnite ureduvanja isto kako da se normalni korisnici. Mislam deka operiraat mnogu povekje botovi od tie shto imaat bot status. Vidi koga kje mozhesh.

гитардемон 12:19, 20 мај 2008 (UTC)

Најдов неколку и им доделив бот статус. Во принцип, би требало да се банираат се додека не им доделиме бот статус. --Милош 00:31, 21 мај 2008 (UTC)

Преводи

Крајно време е да ја средиме администрацијата на Википедија, односно сите оние policies и guidelines. Ги пишувам на англиски бидејќи досега официјално не сме се договориле како ќе ги преведуваме. Како за почеток, барам мислење за соодветни македонски изрази. Досегашните преводи од разни корисници (како и моите размислувања) се следниве:

1. За policies
  • политики (мислам дека е многу несоодветно)
  • правила (Википедија нема правила)
  • начела (мислам дека е најсоодветно, а верувам и дека ќе се сложи секој што добро ја познава суштината на Wikipedia's policies)
    • Сепак, начело не секогаш е соодветно. На пример, како би го превеле Wikipedia's image policy?
2. За guidelines
  • напатствија (мислам дека е најсоодветно)
  • упатства (мислам дека тоа е повеќе како на лекови, играчки и слично (instruction manual); напатствието само ви дава курс)
  • прирачници (така го имаат преведено на српската Википедија, ама прирачник е manual, односно повеќе како за автомобили, пушки и слично)
  • водичи (исто така мислам дека е многу несоодветно и мислам дека е јасно зошто).

Сите предлози и размислувања се добредојдени, само те молам изнеси ги на мојата страница за разговор, бидејќи прашав повеќе корисници. --iNkubusse A? 10:45, 25 мај 2008 (UTC)

Смена на корисничко име

Здраво. Би сакал да ми го смениш корисничкото име од Корисник:Мико Ставрев на Корисник:Мико. Благодарам.--Мико Ставрев 08:24, 5 јуни 2008 (UTC)

Обединяване на сметки

Здравей, Misos. Тъй като исках да си направя единна потребителска сметка (single user login), а тук имам две сметки, моля те да преместиш сметката Пакко с 13 приноса като Пакко_(old) и на нейно място да преместиш сметката Pakko с 609 приноса. Малко избързах и направих обединението на Пакко, но не би трябвало да има проблем. Ако все пак се наложи, кажи ми, ще подам заявка на МетаУики за изтриване на глобалната сметка. Благодаря предварително. Имейлът ми е pl_cv{at}abv.bg--Pakko 16:34, 25 јули 2008 (UTC)