Yatzy Dice Clash

Од Википедија — слободната енциклопедија
Yatzy Dice Clash
ItemLogo.png
Датум на издавање *Original:
  • PocketPC and Palm:
  • Mobile Phone:
  • Mac OS X:
  • iPhone:

Yatzy Dice Clash е игра која се состои од колекционерски картички[1]. Традиционалната игра со коцки има натпреварувачки карактер. Во играта можете да го започнете своето патување со изградбата на картичката и да добиете дополнителни шанси за среќа додека ги фрлате коцките. Ова е семрежна групна видеоигра со коцки проследена со едноставни правила на јахтзе, познат и како yatzee, yatze, yahtzee, yahsee или yatzy. Познатата игра со коцки ќе ве однесе на друго ниво со своите нови функции. Во играта треба да ги надградите вашите картички, да ги прилагодите коцките, и да создавате своја картичка.

Постои натпревар на светско ниво за оваа игра.[2]

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. „Our Games - Snowball Games“. Snowball Games (англиски). Посетено на 2018-11-12.
  2. „Snowball Games“. Snowball Games (англиски). Посетено на 2018-11-12.