Walibi World

Од Википедија — слободната енциклопедија
Goliath

Walibi World е еден од најголемите забавни паркови во Холандија. Паркот се наоѓа во Бидингхејзен (општина Дронтен) во холандската провинција Флеволанд. Порано бил наречен Six Flags Holland, Walibi Flevo, па дури и повеќе пред Flevohof Пред.

Под името на Flevohof паркот започнал како фарма парк каде урбана знаење може да направи за земјоделството. Кога раните Flevohof банкротираа девет години отиде во паркот беше преименуван Walibi Flevo. Овој парк беше во 1998 стекнати од Премиер Паркови и паркот промени во 2000 Шест знамиња во Холандија. Од 2005 е сегашното име е во употреба. Повеќето атракции, вклучувајќи coasters ролери и многу други "возбуда вози" се од шест Знамиња и Walibi Flevo период. Во последниве години во паркот се обидува да се претстави себеси како на семејството повеќе парк.

Walibi World има седум ролеркостери, вклучувајќи ја и најголемата, најдолгата и најбрза ролери увеселителен парк во Бенелукс the Goliath. Walibi светот исто така, има една дрвена ролери поднос за вино и други вози за 5, со што вкупниот до седум coasters доаѓа, а над 50 атракции и покажува.