The Adventures of Rad Gravity

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај
Податотека:Radbox3.jpg
The Adventures of Rad Gravity

The Adventures of Rad Gravity беше игра за Nintendo Entertainment System направено во 1990 година. Bо ова игра главниот херои се викаше Ред Гревети и одеше низ многу планети за да активира компјутери.

Планети[уреди | уреди извор]

1: Сибирија[уреди | уреди извор]

2: Еффлувија[уреди | уреди извор]

3: Саурија[уреди | уреди извор]

4: Турвија[уреди | уреди извор]

5: Вернија[уреди | уреди извор]

6: Астероиден појас[уреди | уреди извор]

7: Одар[уреди | уреди извор]

8: Утопија[уреди | уреди извор]

9: Волканија[уреди | уреди извор]

10: Телос[уреди | уреди извор]

Последна планета каде што копјутерот на Ред Гревети му се сврте.