Symphony Solutions NV

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Symphony Solutions NV
Oснована2008
Клучни личностиTheo Shnitfink (основачот на компанијата)
ДејностКомпјутерски софтвер
Вработениречиси 400
Порталwww.symphony-solutions.eu

Symphony Solutions NV - е интернационална ИТ компанија која врши усуги од областа на развој на софтвер, тестирање и бизнис процес аутосорсинг.[1].

Историја[уреди | уреди извор]

Компанијата е основана од страна на Тео Шифник (Theo Schnitfink) од Холандија во 2008 година [2][3] и работи на пазарот за аутосрсинг со клиенти од Европа, Америка и Канада.

Во 2016 година, Симфони Солушнс го зголеми бројот на своите вработени до 250. Исто така, оваа година компанијата влезе во ТОП 20 компании за Јаvа технологии, рангирани според СиоРивју (CioReview)[4]. Во март, 2016 година, компанијата учествуваше на Украинско-Холандскиот бизнис форум како претставник на ИТ пазарот[5].

На 10 мај, 2016 година, Симфони Солушнс официјално отвори нова канцеларија во Македонија (Скопје).[6][7][8][9].

Структура на компанијата[уреди | уреди извор]

Центри за развој:

Главни бизнис области[уреди | уреди извор]

Симфони Солушнс спеацијализира во областа на SAP, Јаvа, C#, C++, PHP, JavaScript, Angular.JS, Node.js, Salesforce (Salesforce.com), Android, iOS,Microsoft .NET , Go, Python, веб-дизајн, автоматско и мануелно тестирање.

Партнерства[уреди | уреди извор]

Симфони Солушнс е сертифициран партнер на Microsoft, SAP, Hi-Tech initiative, QT, и член на Eвропската бизнис aсоцијација[10], исто така.

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. LVIV INVESTMENT OFFICE NEWSLETTER“, U.S.-Ukraine Business Council (USUBC) (посет. Февруари 2016 г). (на English)
  2. Тео Шнитфинк, CEO Symphony Solutions“, DOU (посет. 6 Февруари 2012 г). (на Русский)
  3. Theo Schnitfink“, Invest in Lviv. (на English)
  4. 20 Most Promising Java Development Solutions 2016“, CEOReview (посет. 26 Февруари 2016 г). (на English)
  5. Ukraine-Netherlands Business Forum“ (PDF), Netherlands Enterprise Agency (посет. 30 Март 2016 г).
  6. Симфони Солушнс – холандска инвестиција во ИТ секторот“, a1on.mk (посет. 10 Mај 2016 г). (на Македонски)
  7. Симфони Солушнс – холандска инвестиција во ИТ секторот“, 24vesti.mk (посет. 10 Mај 2016 г). (на Македонски)
  8. Холандската компаниja “Симфони Солушнс” отвора свое представнишство во Македониja“, Республика (посет. 10 Mај 2016 г). (на Македонски)
  9. Холандската Симфони Солушнс почна со работа“, MRT.com.mk (посет. 10 Mај 2016 г). (на Македонски)
  10. EBA Members“. (на English)

Надворешни врски[уреди | уреди извор]