Southeast European Times

Од Википедија — слободната енциклопедија

Southeast European Times, познат и по кратенката SET бил интернет весник кој известувал за земјите во Југоисточна Европа, имено за: Албанија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Грција, Македонија, Романија, Србија, Турција, Хрватска и Црна Гора. Прекинал со работа во март 2015 година.

Бил основан во октомври 1999 година под името Балкан-Инфо (Balkan-Info), за потоа во мај 2001 да биде преименуван во Балкан Тајмс (Balkan Times), и финалното име СЕТајмс (SETimes) во октомври 2002 година.

Содржината на мрежното место била достапна во следните десет јазици: Англиски, Албански, Босански, Бугарски, Грчки, Македонски, Романски, Српски, Турски, Хрватски и Црногорски јазик.

Надворешни врски[уреди | уреди извор]