Penelope X

Од Википедија — слободната енциклопедија

Penelope X — музички албум на Никола Коџабашија и „Фолтин“ во соработка со Гоце Стевковски, објавен во 2011 година како издание на „Литиум“.

Список на песни[уреди | уреди извор]

Албумот содржи осум песни:[1]

  • Kouros / Младич 4:06
  • Penelope X 3:32
  • Чија ли си сега? / To whom do you belong now (татковино?) 5:13
  • Na na (sirens) (feat. Rebeka) 2:16
  • Cinderella Man / Пепелашко 4:27
  • True blue eyes (Calypso) 4:27
  • Dawn of the rose red fingers (feat. Rose Betts and Angelina Kodjabashia) 5:01
  • The pillars of Hercules (Homecoming) 6:01

Опис на албумот[уреди | уреди извор]

Албумот има поднаслов: „Songs & Postludium from the musical Odyssey and his Women“ (Песни и постлудиум од мјузиклот „Одисеј и неговите жени“). Автор на музиката е Никола коџабашија, освен песната „Cinderella Man / Пепелашко“ за која музиката ја компонирале Бранислав Николов и Никола Коџабашија. Автори на текстовите се: Николов и Коџабашија (песните „Kouros / Младич“ и „To whom do you belong now? / Чија ли си сега? (татковино?)), Бранислав Николов („Penelope X“, „Cinderella Man / Пепелашко“ и „True blue eyes / Calypso“) и Колин Тиван (Colin Teevan) (песната „Dawn of the rose red fingers“). На албумот настапуваат:[2]

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. Kodjabashia & Foltin feat. Goce Stevkovski, Penelope X, LTM 001, 2011.
  2. Kodjabashia & Foltin feat. Goce Stevkovski, Penelope X, LTM 001, 2011.