Прејди на содржината

Paper Towns (film)

Од Википедија — слободната енциклопедија

Paper Towns е американска романтична мистерија комедија-драма филм, во режија на Џејк Шрејер, врз основа на романот на истото име од Џон Грин од 2008 година. Филмот беше адаптиран за екранот на Скот Нејштадтер и Мајкл Х. Вебер, истиот тим кој ја напиша првата филмска адаптација на друг роман на Грин, The Fault in Our Stars. Филмот е ѕвездата Нат Волф и Кара Делевинг и беше пуштен на 24 јули 2015 година во САД од страна на 20th Century Fox. Филмот го следи доаѓањето на возраст и потрагата од главниот лик, Квентин "К" Јакобсен (Волф), за Марго Рот Шпигелман (Делевинг), неговиот пријател од детството и објект на наклонетост. Во тој процес, Квентин го истражува односот со неговите пријатели, вклучувајќи ја и неговата компатибилност со Марго.

Nat Wolff
Cara Delevingne
Од лево кон десно: Nat Wolff глуми како Квентин „Кју“ Јакобсен и Кара Делевињ како Марго Рот Шпигелман во филмот.

Овој  филм бил заработи над 85 милиони долари низ целиот свет по театарското ослободување, со буџет од 12 милиони долари. Бил објавен на Blu-ray и DVD на 20 октомври 2015 година, а изнесуваше над 9 милиони долари во вкупната видео продажби. Филмот доби мешани критики