Modern Talking

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај
Modern Talking
Modern Talking, 2003.
Биографски податоци
Жанрови Поп музика
Период на активност 1984-1987
1998-2003
Членови
Томас Андерс
Дитер Болен

Modern Talking се германска музичка поп-група, која се состои од Томас Андерс (вокал) и Дитер Болен.

Modern Talking имаат продадено повеќе од 120 милиони копии ширум светот.

Дискографија[уреди | уреди извор]

  • 1985 The 1st Album
  • 1985 Let's Talk About Love
  • 1986 Ready for Romance
  • 1986 In the Middle of Nowhere
  • 1987 Romantic Warriors
  • 1987 In the Garden of Venus
  • 1998 Back for Good
  • 1999 Alone
  • 2000 Year of the Dragon
  • 2001 America
  • 2002 Victory
  • 2003 Universe