Mesoceros

Од Википедија — слободната енциклопедија
Mesoceros
Помош со автоматската таксокутија
Ви благодариме што создадовте автоматска таксокутија. Не ни е позната таксономијата на „Mesoceros“.
  • Дали „Mesoceros“ е исправниот македонски назив на таксонот (во множина)? Ако ја уредувате страницата „Животно“, тогаш ќе треба да наведете |taxon=Животни. Ако имате направено измени во ова, тогаш стиснете на „Преглед“ за да ја подновите пораката.
  • Стиснете тука за да внесете таксономски податоци за „Mesoceros“.
Најзастапени параметри
  • |authority= Кој научник го опишал таксонот
  • |parent authority= Кој научник го опишал следниот повисок таксон
  • |display parents=4 наметнува приказ на (на пр.) 4 матични таксони
  • |display children= Приказ на таксони што се веќе присутни на Википедија (на пр. родови од едно семејство)
Корисни врски
{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/{{автотаксономија/Предлошка:Автотаксономија/Mesoceros|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}} |machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}} |machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}
Mesoceros
Научна класификација [ у ]
Непознат таксон (попр): Mesoceros
Mesoceros
Scientific classification e
Kingdom: Plantae
Division: Anthocerotophyta
Class: Anthocerotopsida
Order: Notothyladales
Family: Notothyladaceae
Genus: Mesoceros

Piippo

Mesoceros е род на рогови кои припаѓаат на фамилијата Notothyladaceae.[1]

Видовите од овој род се наоѓаат најмногу во Австралија.[1]

Вид:[1]

  • Месоцерос мезофорос Piippo
  • Mesoceros porcatus Piippo

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. 1,0 1,1 1,2 „Mesoceros Piippo“. www.gbif.org (англиски). Посетено на 10 May 2021. Грешка во наводот: Неважечка ознака <ref>; називот „GBIF“ е зададен повеќепати со различна содржина. Грешка во наводот: Неважечка ознака <ref>; називот „GBIF“ е зададен повеќепати со различна содржина.