Medabots

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Медаботи (анг. Medabots) е цртана серија од 91 епизода во нив се искажува пријателството помеѓу пријателчињата Ики и Метабуба ( eng Metabee). Ики е дете и Метабуба е една машина која има чувства и мислења исто како човек. Ики го запознал Метабуба кога го видел во една продавница тој нашол свој медал ( анг. Rear Medal), тие се дружеле и кога тие ќе се скарале че се разделеле но кога Метабуба дознава дека има безценет медал никогаш веќе не се разделиле бидејќи Метабуба имал една сила наречена Медасила (анг. MedaForce) и биле непобедливи и така стигнале во 1-во место во светско првенство каде што се соочиле со едни криминалци наречени Рабер Робо (анг.RubberRobo Gang). Така кога Рабер Робо отишле во затвор Ики и Метабуба живееле среќен живот.

МЕДАБОТИ ДАМАШИИ

Кога Ики и Медапчела стигнале на прво место во Светското Првенство тие имале нови непријатели Килоботите (анг. Kilobots). Ики и Медапчела се бореле со сета сила што ја имале за да ги убијат но се соочиле со Килобот наречен Црнаоса (анг. Blakbeetle) која ја победиле со Медасилата така што ги викнале пријателите наречени Гинкај и Зулу. Тие имале безценети медали исто така но тие откако го утепале Грифон (анг. Gryphon) компанијата Килобот се уништила и така Медапчела, Рокс и Аркбуба се заглавиле само за да го спасат Кам и да си одат но тука ги сретнал Грифон односно Црнаоса која го заглавила нејзиниот медал во телото на Грифон и ги спасила сите и така тие сите си живееле среќни до крајот на животот