MTV Unplugged In New York

Од Википедија — слободната енциклопедија
MTV Unplugged In New York постер

MTV Unplugged In New York (МТВ исклучено во Њујорк) е петтиот албум на Nirvana и е издаден во 1994. Овој албум претставува снимка на настапот на Nirvana во Њујорк каде што тие свират само со акустични гитари а не електрични, од каде всушност потекнува името на албумот. Албумот ги содржи следните 14 песни:

 1. About A Girl
 2. Come As You Are
 3. Jesus Don't Want Me For A Sunbeam
 4. The Man Who Sold The World
 5. Pennyroyal Tea
 6. Dumb
 7. Polly
 8. On A Plain
 9. Something In The Way
 10. Plateau
 11. Oh, Me
 12. Lake Of Fire
 13. All Apologies
 14. Where Did You Sleep Last Night