Little Mix

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Little Mix
Биографски податоци
ПотеклоЛондон, Велика Британија
ЖанровиПоп
R&B
Денс-поп
Период на активност2011-сегашност
ИздавачиSyco, Columbia
Мреж. местоlittle-mix.com
Членови
Пери Едвардс
Џеси Нелсон
Ли-Ан Пинок
Џејд Тирвол

Little Mix порано позната како Rhythmix е британска женска денс-поп група, која победи на британското издание на X-Factor во 2011 година, со што стана првата женска група која победи во конкуренцијата. Се состои од четири члена, кои се во групата - Пери Едвардс, Џејд Тирвол, Ли-Ан Пинок и Џеси Нелсон. Групата има договор со издавачка куќа на Сајмон Колвел.

Дискографија[уреди | уреди извор]

Студиски албуми[уреди | уреди извор]

  • „DNA“ (2012)
  • „Salute“ (2013)
  • „Get Weird“ (2015)
  • „Glory Days“(2017)
  • "LM5" (2019)

Синглови[уреди | уреди извор]

  • „Cannonball“ (2011)
  • „Wings“ (2012)
  • „DNA“ (2012)
  • „We Are Who We Are“ (2012)
  • „Going Nowhere“ (2013)
  • „Move“ (2013)
  • „Little Me“ (2013)
  • „Word Up!“ (2014)
  • „Boy“ (2014)
  • „Mr. Loverboy“ (2014)
  • „Black Magic“ (2015)
  • „Love Me Like You“ (2015)
  • „Secret Love Song“ (2016)
  • „Grown“ (2016)
  • „Shout Out to My Ex“ (2016)
  • „Touch“ (2017)
  • „No More Sad Songs“ (2017)
  • „Power“ (2017)
  • "Woman Like Me ft. Nicki Minaj (2019)
  • "Think About Us" ft. Ty Dolla Signs (2019)
  • "Strip" ft. Sharaya J (2019)
  • "More Than Words" ft. Kamile (2019)

Видео спотови[уреди | уреди извор]

Спот Година Режисер
Cannonball 2011 Сара Чатфилд
Wings 2012 Макс,Даниа
DNA 2012 Сара Чатфилд
Change Your Life 2013 Dominic O'Riordan,Warren Smith
How Ya Doin'? 2013 Carly Cussen
Move 2013 Carly Cussen
Little me 2013 Director X
Word up! 2014 Бен Тарнер
Salute 2014 Колин Тили
Black Magic 2015 Director X
Love Me Like You 2015 Сара МекКолган
Secret Love Song 2016 Френк Борин
Hair 2016 Director X
Shout Out to My Ex 2016 Сара Чатфилд
Touch 2017 Director X,Парис Гоебвел
No More Sad Songs 2017 Марк Класфилд
Power 2017 Хана Лукс Дејвис
Reggaetón Lento (Remix) 2017 Марк Класфилд
Only You 2018 Франк Борин
Woman Like Me 2018 Марк Класфилд
More Than Words 2018 Франк Борин
Strip 2018 Rankin,Little Mix
Think About Us 2019 Бредли,Пабло
Bounce Back 2019 Charlotte Rutherford
One I've Been Missing 2019 Лоренс Вардер
Wasabi 2020 Callum Mills
Break Up Song 2020 Зек Ела
Holiday 2020

Турнеи[уреди | уреди извор]

  • „DNA Tour“ (2013)
  • „The Salute Tour“ (2014)
  • „The Get Weird Tour“ (2016)
  • „The Glory Days Tour“ (2017)