Little Mix

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Little Mix
Биографски податоци
Потекло Лондон, Велика Британија
Жанрови Поп
R&B
Денс-поп
Период на активност 2011-сегашност
Издавачи Syco, Columbia
Мреж. место little-mix.com
Членови
Пери Едвардс
Џеси Нелсон
Ли-Ан Пинок
Џејд Тирвол

Little Mix порано позната како Rhythmix е британска женска денс-поп група, која победи на британското издание на X-Factor во 2011 година, со што стана првата женска група која победи во конкуренцијата. Се состои од четири члена, кои се во групата - Пери Едвардс, Џејд Тирвол, Ли-Ан Пинок и Џеси Нелсон. Групата има договор со издавачка куќа на Сајмон Колвел.

Дискографија[уреди | уреди извор]

Студиски албуми[уреди | уреди извор]

  • „DNA“ (2012)
  • „Salute“ (2013)
  • „Get Weird“ (2015)
  • „Glory Days“ (2016)

Синглови[уреди | уреди извор]

  • „Cannonball“ (2011)
  • „Wings“ (2012)
  • „DNA“ (2012)
  • „Change your life“ (2012)
  • „How Ya Doin'?“ (2013)
  • „Move“ (2013)
  • „Little Me“ (2013)
  • „Word Up!“ (2014)
  • „Salute“ (2014)
  • „Black Magic“ (2015)
  • „Love Me Like You“ (2015)
  • „Secret Love Song“ (2016)
  • „Hair“ (2016)
  • „Shout Out to My Ex“ (2016)
  • „Touch“ (2017)
  • „No More Sad Songs“ (2017)
  • „Power“ (2017)

Видео клипови[уреди | уреди извор]

Видео клип Премиера Албум
Cannonball 2011 -
Wings 2012 DNA
DNA 2012 DNA
Change your life 2013 DNA
How ya doin'? 2013 DNA
Move 2013 Salute
Little me 2013 Salute
Word up! 2014 -
Salute 2014 Salute
Christmas (Baby please come home) 2014 -
Dreamin' together 2015 -
Black magic 2015 Get Weird
Love me like you 2015 Get Weird
Secret love song 2016 Get Weird
Hair 2016 Get Weird
Shout out to my ex 2016 Glory Days
Touch 2017 Glory Days
No More Sad Songs 2017 Glory Days
Power 2017 Glory Days

Турнеи[уреди | уреди извор]

  • „DNA Tour“ (2013)
  • „The Salute Tour“ (2014)
  • „The Get Weird Tour“ (2016)
  • „The Glory Days Tour“ (2017)