Iron Kid

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Ајрон Кид е тродимензионална анимирана телевизиска серија, наменета за деца на возраст од 6 до 13 години. Продуцирана од BRB International (Шпанија), DesignStorm, Daewon Media (Јужна Кореја) и Manga Entertainment (Америка). Премиерно е прикажана во Кореја во 2006 година, како и на главните европски мрежи (TVE, Jetix France, Jetix Spain, TV1, Mediaset ...). Во Америка премиерно се прикажува во 2007-ма на телевизиската мрежа CW. Футуристичка сага, која раскажува приказна за 11- годишното момче Марти кое се занимава со преработка на старо железо. Еден ден тој случајно пронаоѓа „железна тупаница“, оружје со кое тој ќе добие натприродна моќ, во исто време сместувајќи го него во вечната борба помеѓу доброто и злото.