IPhone

Од Википедија — слободната енциклопедија

iPhone (транскрипција: ајфон) — интернет-мултимедијален телефон дизајниран и дистрибутиран од Apple Computer Inc. Телефонот има минимален хардверски интерфејс, и нема вградена тастатура. Тастатурата е виртуелна, бидејќи телефонот работи на Screen Touch. Исто така служи за слушање на музика (претходник е iPod Touch), и можат да се инсталираат секакви разни апликации.

Екранот на IPhone е највпечатлива одлика, и е главниот и единствен метод за користење на IPhone.