Garcilaso de la Vega

Од Википедија — слободната енциклопедија
Можен портрет на Гарсиласо де ла Вега, од непознат автор ( Галерија за сликање Касел ). [1] [2]

Гарси Ласо де ла Вега (Толедо, меѓу 1498 година - можеби неколку години порано од 1491 година - и 1503 година - Ница, Војводство Савој, 14 октомври 1536 година), попознат како Гарсиласо де ла Вега, тој бил поет и воен Шпанец од златното доба.

Корица на делата на Боскан и некои од Гарсиласо де ла Вега поделени во четири книги, Барселона, Карлос Аморос, 1543 година.
  1. «El retrato de Garcilaso», en 500 años de Garcilaso. Biografía del poeta. Centro Virtual Cervantes.
  2. Gallego Morell, Antonio. «El Garcilaso de la Galería Kassel», p. 43. 26 de diciembre de 1957. ABC.