Cross-dressing

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

CROSS-DRESSING (англ.) – повремено облекување на облека која традиционално е доделена на спротивниот пол (сукњи, фустани и сл.). Cross-dresser – те жени и мажи обично се задоволни со билошкиот пол и не сакаат да го менуваат. Cross-dressing-от е форма на родово изразување и не е нужно поврзано со сексуалната ориентација или еротските активности. Повеќето cross-dresser–и се со хетеросексуална ориентација и овој термин не би требало да се употребува за личност која го променила полот или сака да го направи тоа во иднина.