Autocad

Од Википедија — слободната енциклопедија
Човек кој користи AutoCAD 2.6 за да дигитализира цртеж на училишна зграда

AutoCAD е софтвер кој ви овозможува да цртате скици и цртежи во 2Д и 3Д. Најчесто го користат инженери и архитекти кои изработуваа разни 2Д скици на објекти, куќи, згради, како и нивно претставување во 3Д. Исто така се користи за исцртување на делови од машини, па сè до цел склоп на машина. AutoCAD црта во реална големина без разлика за колкав објект се работи, може да се подесе да црта во милиметри, сантиметри, инчи, километри, милји. Навистина е револуционерен софтвер кој ја олеснува работата на сите