7 мај (починале)

Од Википедија — слободната енциклопедија
1840  Каспар Давид Фридрих — најистакнат сликар на германскиот романтизам.
1906  Андонис Влахакис — андартски капетан.
1924  Димитар Благоев — бугарски политичар
1925  Тодор Паница — бугарски револуционер, деец на ВМОРО