458 Херсинија

Од Википедија — слободната енциклопедија

458 Херсинијаастероид од главниот појас. Откриен од страна на Макс Волф и Арнолд Швасман на 21 септември 1900 година. Привременото име на астероиот било 1900 FK.

Орбита на астероидот 458 Херсинија и неговата положба во Сончевиот Систем