28 март (настани)

Од Википедија — слободната енциклопедија
1939  Франковистичките единици под команда на генерал Монтеросо го зазедоа Мадрид. Со тоа заврши Шпанската граѓанска војна.
1996  Република Македонија и Република Никарагва воспоставиле дипломатски односи на амбасадорско ниво.
1996  Во Скопје започна со работа Македонската берза на долгорочни хартии од вредност, прв пазар на капитал во Република Македонија.