1946 во архитектурата

Од Википедија — слободната енциклопедија
Години во архитектурата
Поврзани теми од периодот
Оригиналната (десно) и реконструираната (лево) градба на Британската федерација за железо и челик во Порт Глазгов

1946 година во архитектурата содржи некои значајни настани.

Настани[уреди | уреди извор]