13 февруари (починале)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај
1130  Хонориј II — римски папа.
1571  Бенвенуто Челини — италијански вајар, златар и сликар.
1787  Руѓер Бошковиќфизичар, математичар, астроном, филозоф и дипломат.
1883  Рихард Вагнер — германски композитор.
1893  Ѓорѓија Пулевски — македонски писател и преродбеник.
1952  Јован Поповиќ — српски и југословенски писател.
1974  Петар Лубарда — црногорски и југословенски сликар.
1991  Арно Брекер — најистакнатиот вајар во нацистичка Германија.
1996  Зија Бериша — македонски актер.
2016  Слободан Сантрач — српски и југословенски фудбалер и тренер.