Прејди на содржината

13 октомври (починале)

Од Википедија — слободната енциклопедија
1822  Антонио Канова — италијански неокласицистички вајар (р. 1757)
1984  Илија Зафировски — македонски новинар.
2003  Ѓорѓи Колозов — македонски глумец, прочуен по улогите во ТВ-серијалите „Македонски народни приказни“.
2016  Пумипон Адунљадеткрал на Тајланд.