131 (број)

From Википедија
Jump to navigation Jump to search

131

сто триесет и еден
130 131 132
Редно: сто триесет и прв
Делители:
Факторизација:
Римски: CXXXI
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

131 (сто триесет и еден) е број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 130 а претходник на бројот 132.