Штамата на Енхалон (мемоари)

Од Википедија — слободната енциклопедија

„Штамата на Енхалон (мемоари)“ — збирка куси раскази од македонскиот писател Ненад Јолдески, објавена во 2009 година, во издание на Темплум.

Технички карактеристики[уреди | уреди извор]

Збирката е објавена како осма книга од едицијата „Катапулт“. Таа е отпечатена во мал формат (18 сантиметри), во мек повез и има 80 страници. Книгата е каталогизирана во Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ - Скопје и ја носи меѓународната ознака ISBN 978-9989-189-65-4. Графичкото уредување и дизајн е дело на фирмата Кома. На кориците се ставени слики на Кит Шор (Keith Shore), а на задната корица се дадени основни биографски податоци за авторот. Книгата е отпечатена со финансиска поддршка од Комерцијална банка АД - Скопје.[1]

Содржина[уреди | уреди извор]

Збирката „Штамата на Енхалон (Мемоари)“ содржи 26 куси раскази:[2]

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. Ненад Јолдески Wezdensky, Штамата на Енхалон (Мемоари), Темплум, Скопје, 2009.
  2. Ненад Јолдески Wezdensky, Штамата на Енхалон (Мемоари), Темплум, Скопје, 2009.