Шаблон:Starbox detail

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Пред да направите било какви измени на овој шаблон, ве молиме прво да ги продискутирате вашите намери на страницата за разговор на ВикиПроект Астрономски објекти. Благодариме.
Податоци
Маса{{{mass}}} M
Полупречник{{{radius}}} R
Површ. грав. (log g){{{gravity}}}
Сјајност{{{luminosity}}} L
Сјајност (болометричка){{{luminosity_bolometric}}} L
Сјајност (виизуелна, LV){{{luminosity_visual}}} L
Температура{{{temperature}}} K
Металичност{{{metal}}}
Вртење{{{rotation}}}
Вртежна брзина (v sin i){{{rotational_velocity}}} км/с
Старост{{{age}}} години
Старост{{{age_gyr}}} Гг.
Маса{{{mass2}}} M
Полупречник{{{radius2}}} R
Површинска гравитација (log g){{{gravity2}}}
Сјајност{{{luminosity2}}} L
Сјајност (болометричка){{{luminosity_bolometric2}}} L
Сјајност (визуелна, LV){{{luminosity_visual2}}} L
Температура{{{temperature2}}} K
Металичност{{{metal2}}}
Вртење{{{rotation2}}}
Вртежна брзина (v sin i){{{rotational_velocity2}}} км/с
Старост{{{age2}}} години
Старост{{{age_myr2}}} Мг.
Старост{{{age_gyr2}}} Гг.
Икона за документација Шаблонска документација[создај]