Шаблон:ISO 639 име

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Шаблонот побарува јазичен код ISO 639.

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Примена[уреди извор]

Овој шаблон се користи примена на кодовите на јазиците по стандардите ISO 639-1, ISO 639-2 и ISO 639-3.

Код1 Код2 Код3 Код4 Име Статија Категорија
aa aar афарски афарски јазик Категорија:Статии што содржат текст на афарски
ab abk Шаблон:ISO 639 name ab [[Шаблон:ISO 639 name ab јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name ab]]
ae ave Шаблон:ISO 639 name ae [[Шаблон:ISO 639 name ae јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name ae]]
af afr Шаблон:ISO 639 name af [[Шаблон:ISO 639 name af јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name af]]
ags Шаблон:ISO 639 name ags [[Шаблон:ISO 639 name ags јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name ags]]
ak aka Шаблон:ISO 639 name ak [[Шаблон:ISO 639 name ak јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name ak]]
am amh Шаблон:ISO 639 name am [[Шаблон:ISO 639 name am јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name am]]
an arg Шаблон:ISO 639 name an [[Шаблон:ISO 639 name an јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name an]]
ang Шаблон:ISO 639 name ang [[Шаблон:ISO 639 name ang јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name ang]]
ar ara арапски арапски јазик Категорија:Статии што содржат текст на арапски
as asm Шаблон:ISO 639 name as [[Шаблон:ISO 639 name as јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name as]]
av ava Шаблон:ISO 639 name av [[Шаблон:ISO 639 name av јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name av]]
ay aym ајмарски ајмарски јазик Категорија:Статии што содржат текст на ајмарски
az aze азербејџански азербејџански јазик Категорија:Статии што содржат текст на азербејџански
ba bak Шаблон:ISO 639 name ba [[Шаблон:ISO 639 name ba јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name ba]]
be bel белоруски белоруски јазик Категорија:Статии што содржат текст на белоруски
bg bul бугарски бугарски јазик Категорија:Статии што содржат текст на бугарски
bh bih Шаблон:ISO 639 name bh [[Шаблон:ISO 639 name bh јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name bh]]
bi bis Шаблон:ISO 639 name bi [[Шаблон:ISO 639 name bi јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name bi]]
bm bam Шаблон:ISO 639 name bm [[Шаблон:ISO 639 name bm јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name bm]]
bn ben Шаблон:ISO 639 name bn [[Шаблон:ISO 639 name bn јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name bn]]
bo tib bod Шаблон:ISO 639 name bo [[Шаблон:ISO 639 name bo јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name bo]]
br bre Шаблон:ISO 639 name br [[Шаблон:ISO 639 name br јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name br]]
bs bos Шаблон:ISO 639 name bs [[Шаблон:ISO 639 name bs јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name bs]]
ca cat каталонски каталонски јазик Категорија:Статии што содржат текст на каталонски
ce che Шаблон:ISO 639 name ce [[Шаблон:ISO 639 name ce јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name ce]]
ch cha Шаблон:ISO 639 name ch [[Шаблон:ISO 639 name ch јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name ch]]
cho Шаблон:ISO 639 name cho [[Шаблон:ISO 639 name cho јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name cho]]
co cos Шаблон:ISO 639 name co [[Шаблон:ISO 639 name co јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name co]]
cr cre Шаблон:ISO 639 name cr [[Шаблон:ISO 639 name cr јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name cr]]
cs cze ces cz чешки чешки јазик Категорија:Статии што содржат текст на чешки
cu chu Шаблон:ISO 639 name cu [[Шаблон:ISO 639 name cu јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name cu]]
cv chv Шаблон:ISO 639 name cv [[Шаблон:ISO 639 name cv јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name cv]]
cy wel cym Шаблон:ISO 639 name cy [[Шаблон:ISO 639 name cy јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name cy]]
da dan дански дански јазик Категорија:Статии што содржат текст на дански
de ger deu германски германски јазик Категорија:Статии што содржат текст на германски
dv div Шаблон:ISO 639 name dv [[Шаблон:ISO 639 name dv јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name dv]]
dz dzo Шаблон:ISO 639 name dz [[Шаблон:ISO 639 name dz јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name dz]]
ee ewe Шаблон:ISO 639 name ee [[Шаблон:ISO 639 name ee јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name ee]]
el gre ell грчки грчки јазик Категорија:Статии што содржат текст на грчки
en eng англиски англиски јазик Категорија:Статии што содржат текст на англиски
eo epo есперанто есперанто јазик Категорија:Статии што содржат текст на есперанто
es spa шпански шпански јазик Категорија:Статии што содржат текст на шпански
et est естонски естонски јазик Категорија:Статии што содржат текст на естонски
eu baq eus баскиски баскиски јазик Категорија:Статии што содржат текст на баскиски
fa per fas персиски персиски јазик Категорија:Статии што содржат текст на персиски
ff ful Шаблон:ISO 639 name ff [[Шаблон:ISO 639 name ff јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name ff]]
fi fin фински фински јазик Категорија:Статии што содржат текст на фински
fj fij фиџиски фиџиски јазик Категорија:Статии што содржат текст на фиџиски
fo fao Фарски Фарски јазик Категорија:Статии што содржат текст на Фарски
fr fre fra француски француски јазик Категорија:Статии што содржат текст на француски
fy fry западнофризиски западнофризиски јазик Категорија:Статии што содржат текст на западнофризиски
ga gle Шаблон:ISO 639 name ga [[Шаблон:ISO 639 name ga јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name ga]]
gd gla шкотски шкотски јазик Категорија:Статии што содржат текст на шкотски
gl glg галициски галициски јазик Категорија:Статии што содржат текст на галициски
gn grn гварански гварански јазик Категорија:Статии што содржат текст на гварански
grc старогрчки старогрчки јазик Категорија:Статии што содржат текст на старогрчки
gu guj Шаблон:ISO 639 name gu [[Шаблон:ISO 639 name gu јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name gu]]
gv glv Шаблон:ISO 639 name gv [[Шаблон:ISO 639 name gv јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name gv]]
ha hau хауса хауса јазик Категорија:Статии што содржат текст на хауса
he heb хебрејски хебрејски јазик Категорија:Статии што содржат текст на хебрејски
hi hin Шаблон:ISO 639 name hi [[Шаблон:ISO 639 name hi јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name hi]]
ho hmo Шаблон:ISO 639 name ho [[Шаблон:ISO 639 name ho јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name ho]]
hr scr hrv хрватски хрватски јазик Категорија:Статии што содржат текст на хрватски
ht hat Шаблон:ISO 639 name ht [[Шаблон:ISO 639 name ht јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name ht]]
hu hun унгарски унгарски јазик Категорија:Статии што содржат текст на унгарски
hy arm hye ерменски ерменски јазик Категорија:Статии што содржат текст на ерменски
hz her Шаблон:ISO 639 name hz [[Шаблон:ISO 639 name hz јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name hz]]
ia ina Шаблон:ISO 639 name ia [[Шаблон:ISO 639 name ia јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name ia]]
id ind индонезиски индонезиски јазик Категорија:Статии што содржат текст на индонезиски
ie ile Шаблон:ISO 639 name ie [[Шаблон:ISO 639 name ie јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name ie]]
ig ibo игбо игбо јазик Категорија:Статии што содржат текст на игбо
ii iii Шаблон:ISO 639 name ii [[Шаблон:ISO 639 name ii јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name ii]]
ik ipk Шаблон:ISO 639 name ik [[Шаблон:ISO 639 name ik јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name ik]]
io ido Шаблон:ISO 639 name io [[Шаблон:ISO 639 name io јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name io]]
is ice isl исландски исландски јазик Категорија:Статии што содржат текст на исландски
it ita италијански италијански јазик Категорија:Статии што содржат текст на италијански
iu iku Шаблон:ISO 639 name iu [[Шаблон:ISO 639 name iu јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name iu]]
ja-Hani ja-Latn ja jpn Шаблон:ISO 639 name ja-Hani [[Шаблон:ISO 639 name ja-Hani јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name ja-Hani]]
jv jav Шаблон:ISO 639 name jv [[Шаблон:ISO 639 name jv јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name jv]]
ka geo kat Шаблон:ISO 639 name ka [[Шаблон:ISO 639 name ka јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name ka]]
kg kon конгоански конгоански јазик Категорија:Статии што содржат текст на конгоански
ki kik Шаблон:ISO 639 name ki [[Шаблон:ISO 639 name ki јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name ki]]
kj kua Шаблон:ISO 639 name kj [[Шаблон:ISO 639 name kj јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name kj]]
kk kaz казашки казашки јазик Категорија:Статии што содржат текст на казашки
kl kal Шаблон:ISO 639 name kl [[Шаблон:ISO 639 name kl јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name kl]]
km khm Шаблон:ISO 639 name km [[Шаблон:ISO 639 name km јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name km]]
kn kan Шаблон:ISO 639 name kn [[Шаблон:ISO 639 name kn јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name kn]]
ko kor корејски корејски јазик Категорија:Статии што содржат текст на корејски
kr kau Шаблон:ISO 639 name kr [[Шаблон:ISO 639 name kr јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name kr]]
ks kas Шаблон:ISO 639 name ks [[Шаблон:ISO 639 name ks јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name ks]]
ku kur Шаблон:ISO 639 name ku [[Шаблон:ISO 639 name ku јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name ku]]
kv kom Шаблон:ISO 639 name kv [[Шаблон:ISO 639 name kv јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name kv]]
kw cor Шаблон:ISO 639 name kw [[Шаблон:ISO 639 name kw јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name kw]]
ky kir Шаблон:ISO 639 name ky [[Шаблон:ISO 639 name ky јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name ky]]
la lat латински латински јазик Категорија:Статии што содржат текст на латински
lb ltz луксембуршки луксембуршки јазик Категорија:Статии што содржат текст на луксембуршки
lg lug Шаблон:ISO 639 name lg [[Шаблон:ISO 639 name lg јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name lg]]
li lim Шаблон:ISO 639 name li [[Шаблон:ISO 639 name li јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name li]]
ln lin лингала лингала јазик Категорија:Статии што содржат текст на лингала
lo lao Шаблон:ISO 639 name lo [[Шаблон:ISO 639 name lo јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name lo]]
lt lit литвански литвански јазик Категорија:Статии што содржат текст на литвански
lu lub Луба-катанга Луба-катанга јазик Категорија:Статии што содржат текст на Луба-катанга
lv lav Шаблон:ISO 639 name lv [[Шаблон:ISO 639 name lv јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name lv]]
mg mlg Шаблон:ISO 639 name mg [[Шаблон:ISO 639 name mg јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name mg]]
mh mah Шаблон:ISO 639 name mh [[Шаблон:ISO 639 name mh јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name mh]]
mi mao mri Шаблон:ISO 639 name mi [[Шаблон:ISO 639 name mi јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name mi]]
mk mac mkd македонски македонски јазик Категорија:Статии што содржат текст на македонски
ml mal Шаблон:ISO 639 name ml [[Шаблон:ISO 639 name ml јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name ml]]
mn mon Шаблон:ISO 639 name mn [[Шаблон:ISO 639 name mn јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name mn]]
mo mol Шаблон:ISO 639 name mo [[Шаблон:ISO 639 name mo јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name mo]]
mr mar Шаблон:ISO 639 name mr [[Шаблон:ISO 639 name mr јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name mr]]
ms may msa малајски малајски јазик Категорија:Статии што содржат текст на малајски
mt mlt малтешки малтешки јазик Категорија:Статии што содржат текст на малтешки
my bur mya Шаблон:ISO 639 name my [[Шаблон:ISO 639 name my јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name my]]
na nau Шаблон:ISO 639 name na [[Шаблон:ISO 639 name na јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name na]]
nb nob букмол букмол јазик Категорија:Статии што содржат текст на букмол
nd nde Шаблон:ISO 639 name nd [[Шаблон:ISO 639 name nd јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name nd]]
ne nep Шаблон:ISO 639 name ne [[Шаблон:ISO 639 name ne јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name ne]]
ng ndo Шаблон:ISO 639 name ng [[Шаблон:ISO 639 name ng јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name ng]]
nl dut nld холандски холандски јазик Категорија:Статии што содржат текст на холандски
nn nno новонорвешки новонорвешки јазик Категорија:Статии што содржат текст на новонорвешки
no nor норвешки норвешки јазик Категорија:Статии што содржат текст на норвешки
nr nbl Шаблон:ISO 639 name nr [[Шаблон:ISO 639 name nr јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name nr]]
nv nav Шаблон:ISO 639 name nv [[Шаблон:ISO 639 name nv јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name nv]]
ny nya Шаблон:ISO 639 name ny [[Шаблон:ISO 639 name ny јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name ny]]
oc oci Шаблон:ISO 639 name oc [[Шаблон:ISO 639 name oc јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name oc]]
oj oji Шаблон:ISO 639 name oj [[Шаблон:ISO 639 name oj јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name oj]]
om orm Шаблон:ISO 639 name om [[Шаблон:ISO 639 name om јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name om]]
or ori Шаблон:ISO 639 name or [[Шаблон:ISO 639 name or јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name or]]
os oss Шаблон:ISO 639 name os [[Шаблон:ISO 639 name os јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name os]]
pa pan Шаблон:ISO 639 name pa [[Шаблон:ISO 639 name pa јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name pa]]
pi pli Шаблон:ISO 639 name pi [[Шаблон:ISO 639 name pi јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name pi]]
pl pol полски полски јазик Категорија:Статии што содржат текст на полски
ps pus Шаблон:ISO 639 name ps [[Шаблон:ISO 639 name ps јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name ps]]
pt por португалски португалски јазик Категорија:Статии што содржат текст на португалски
qu que кечуански кечуански јазик Категорија:Статии што содржат текст на кечуански
rm roh реторомански реторомански јазик Категорија:Статии што содржат текст на реторомански
rn run кирунди кирунди јазик Категорија:Статии што содржат текст на кирунди
ro rum ron романски романски јазик Категорија:Статии што содржат текст на романски
ru rus руски руски јазик Категорија:Статии што содржат текст на руски
rw kin Шаблон:ISO 639 name rw [[Шаблон:ISO 639 name rw јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name rw]]
sa san санскрит санскрит јазик Категорија:Статии што содржат текст на санскрит
sc srd Шаблон:ISO 639 name sc [[Шаблон:ISO 639 name sc јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name sc]]
sco Шаблон:ISO 639 name sco [[Шаблон:ISO 639 name sco јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name sco]]
sd snd Шаблон:ISO 639 name sd [[Шаблон:ISO 639 name sd јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name sd]]
se sme Шаблон:ISO 639 name se [[Шаблон:ISO 639 name se јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name se]]
sg sag санго санго јазик Категорија:Статии што содржат текст на санго
sga Шаблон:ISO 639 name sga [[Шаблон:ISO 639 name sga јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name sga]]
sh hbs Шаблон:ISO 639 name sh [[Шаблон:ISO 639 name sh јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name sh]]
si sin синхалски синхалски јазик Категорија:Статии што содржат текст на синхалски
sk slo slk словачки словачки јазик Категорија:Статии што содржат текст на словачки
sl slv словенечки словенечки јазик Категорија:Статии што содржат текст на словенечки
sm smo Шаблон:ISO 639 name sm [[Шаблон:ISO 639 name sm јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name sm]]
sn sna Шаблон:ISO 639 name sn [[Шаблон:ISO 639 name sn јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name sn]]
so som Шаблон:ISO 639 name so [[Шаблон:ISO 639 name so јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name so]]
sq alb sqi албански албански јазик Категорија:Статии што содржат текст на албански
sr scc srp српски српски јазик Категорија:Статии што содржат текст на српски
ss ssw Шаблон:ISO 639 name ss [[Шаблон:ISO 639 name ss јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name ss]]
st sot Шаблон:ISO 639 name st [[Шаблон:ISO 639 name st јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name st]]
su sun Шаблон:ISO 639 name su [[Шаблон:ISO 639 name su јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name su]]
sv swe шведски шведски јазик Категорија:Статии што содржат текст на шведски
sw swa свахили свахили јазик Категорија:Статии што содржат текст на свахили
syc syr Шаблон:ISO 639 name syc [[Шаблон:ISO 639 name syc јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name syc]]
ta tam тамилски тамилски јазик Категорија:Статии што содржат текст на тамилски
te tel Шаблон:ISO 639 name te [[Шаблон:ISO 639 name te јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name te]]
tg tgk таџички таџички јазик Категорија:Статии што содржат текст на таџички
th tha тајландски тајландски јазик Категорија:Статии што содржат текст на тајландски
ti tir Шаблон:ISO 639 name ti [[Шаблон:ISO 639 name ti јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name ti]]
tk tuk туркменски туркменски јазик Категорија:Статии што содржат текст на туркменски
tl tgl Шаблон:ISO 639 name tl [[Шаблон:ISO 639 name tl јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name tl]]
tn tsn цвана цвана јазик Категорија:Статии што содржат текст на цвана
to ton Шаблон:ISO 639 name to [[Шаблон:ISO 639 name to јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name to]]
tr tur турски турски јазик Категорија:Статии што содржат текст на турски
ts tso Шаблон:ISO 639 name ts [[Шаблон:ISO 639 name ts јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name ts]]
tt tat Шаблон:ISO 639 name tt [[Шаблон:ISO 639 name tt јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name tt]]
tw twi Шаблон:ISO 639 name tw [[Шаблон:ISO 639 name tw јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name tw]]
ty tah Шаблон:ISO 639 name ty [[Шаблон:ISO 639 name ty јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name ty]]
ug uig Шаблон:ISO 639 name ug [[Шаблон:ISO 639 name ug јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name ug]]
uk ukr украински украински јазик Категорија:Статии што содржат текст на украински
ur urd урду урду јазик Категорија:Статии што содржат текст на урду
uz uzb Шаблон:ISO 639 name uz [[Шаблон:ISO 639 name uz јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name uz]]
ve ven Шаблон:ISO 639 name ve [[Шаблон:ISO 639 name ve јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name ve]]
vi vie Шаблон:ISO 639 name vi [[Шаблон:ISO 639 name vi јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name vi]]
vo vol Шаблон:ISO 639 name vo [[Шаблон:ISO 639 name vo јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name vo]]
wa wln Шаблон:ISO 639 name wa [[Шаблон:ISO 639 name wa јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name wa]]
wlm Шаблон:ISO 639 name wlm [[Шаблон:ISO 639 name wlm јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name wlm]]
wo wol Шаблон:ISO 639 name wo [[Шаблон:ISO 639 name wo јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name wo]]
xh xho Шаблон:ISO 639 name xh [[Шаблон:ISO 639 name xh јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name xh]]
yi yid Шаблон:ISO 639 name yi [[Шаблон:ISO 639 name yi јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name yi]]
yo yor јоруба јоруба јазик Категорија:Статии што содржат текст на јоруба
za zha Шаблон:ISO 639 name za [[Шаблон:ISO 639 name za јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name za]]
zh chi zho кинески кинески јазик Категорија:Статии што содржат текст на кинески
zu zul Шаблон:ISO 639 name zu [[Шаблон:ISO 639 name zu јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name zu]]
zun Шаблон:ISO 639 name zun [[Шаблон:ISO 639 name zun јазик]] [[:Категорија:Статии што содржат текст на Шаблон:ISO 639 name zun]]
zh-Hans zh-s упростен кинески упростен кинески јазик Категорија:Статии што содржат текст на упростен кинески
zh-Hant zh-t традиционален кинески традиционален кинески јазик Категорија:Статии што содржат текст на традиционален кинески

Поврзано[уреди извор]