Шаблон:Чосер

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај


Џефри Чосер
Кантербериски приказни
Генерален пролог | Приказната на витезот | Приказната на мелничарот | Приказната на надзорникот | Приказната на готвачот | Приказната на правникот | Приказната на батската невеста | Приказната на калуѓерот | Приказната на судскиот повикувач | Приказната на чиновникот | Приказната на трговецот | Приказната на штитоносецот | Приказната на френклинот | Приказната на лекарот | Приказната на простувачот | Приказната на морнарот | Приказната на игуменицата | Чосеровата приказна за Сер Топас | Приказната за Мелиби | Приказната на монахот | Приказната на свештеникот на калуѓерката | Приказната на втората калуѓерка | Приказната на слугата на каноникот | Приказната на економот | Приказната на пасторот | Чосеровото повлекување | Приказната на визионерот
Други дела
Книгата на војвотката | Домот на славата | Анелида и Аркит | Птичје собрание | Боес | Роман за розата | Троил и Кресида | Легендата за добрите жени | Трактат за астролабот