Шаблон:Трофеи/doc

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Овој шаблон треба да се користи за податоци кои се однесуваат на изградба на било чија спортска кариера во било кој спорт, по параметарот "достигнувања" на шаблонот {{Infobox football biography}}, {{Infobox handball biography}} итн.
Ние препорачуваме употреба на шаблон за шематски на наградите освоени од спортот, и наместо да го користите "достигнувања" во телото на глас за детален опис на истите.

Синтакса[уреди извор]

Ова е синтаксата на шаблонот:

{{Трофеи
|натпреварување 1=  |злато 1=  |сребро 1=  |бронза 1= |натпреварување 2=  |злато 2=  |сребро 2=  |бронза 2= |натпреварување n=  |злато n=  |сребро n=  |бронза n= |трофеј 1=  |победи 1=  |спец 1=опционално |трофеј 2=  |победи 2=  |спец 2=опционално |трофеј n=  |победи n=  |спец n=опционално |детали=опционално |cat=опционално }}

Параметри[уреди извор]

  • натпреварување 1: име на конкуренцијата, по можност и со wikilink; нема да се воведат годишни изданија на натпреварувањата
  • злато 1: Вкупниот број на златни медали освоени од спортистите во различни изданија и натпрварувања
  • сребро 1: како и погоре, само освоени сребрени медали
  • бронза 1: како и погоре, само освоени бронзени медали
  • трофеј 1: како "натпреварување", но да се користи за настани каде што не се доделуваат медали
  • победи 1: вкупниот број на победи добиени од страна на спортист во различни изданија на трофејот или настанот, по што следи "победа" или "победи"; види го примерот подолу
  • спец 1: специјалист на соодветните турнир во кој се добиени победите; види во соодветниот правоаголник потаму
  • натпреварување n, трофеј n: горенаведените параметри може да се повтори, промена на број, и до десет пати да внесете дополнителни натпревари; вметнете само значајни натпревари
  • детали: опционален параметар; Ако не е подобрен прикажува белешка во редот кој се однесува на делот "достигнувања" на страница; ако е зајакнато со било која вредност на белешката ќе се најдат во делот " вредност
  • cat: параметарот треба да се користи, само ако спортистот освои олимписки медали. Ако е збогатено со името или кодот ISO 3166-1 alpha-3 на земјата, го категоризира спортистот како добитник на златен, сребрен или бронзен олимписки медал за дадената земја, во зависност од медалите содржани во натпреварување 1.

Параметар спец n[уреди извор]

Серафина Пекала
Земја Финска
СпортTennis pictogram.svg Тенис

Преку параметарот 'n спецификации' 'можете да наведете специјалитет на својот турнир во кој се добиени победите, да успеете да го видите симболот; Оваа функција е главно наменета за тенис, но може да се продолжи, ако е потребно и на други области. За да се добие резултат што е прикажано на десната страна, нагласи параметри како во следниот пример:

|трофеј 1 = [[Вимблдон]]
 |победи 1 = '''5''' победи
 |спец 1 = с <!-- "с" за "сингл" -->
|трофеј 2 = {{sp}}
 |победи 2 = '''3''' победи
 |спец 2 = д <!-- "д" за "двојки" -->

За да додадете било кој друг специјалитет кодови, морате да го промените со доц Шаблон:Трофеи/Спец. Ве молиме да ги предложите измените во соодветна локација (на пример,), пред спроведувањето на промената.