Шаблон:Сложен шаблон

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Information icon.svg Овој шаблон содржи сложени примероци на шаблонска синтакса.
Ве молиме не ја менувајте синтаксата доколку не сте сосем запознаени со нејзиниот распоред и расчленувачките фукнции и сте подготвени да ги поправите или вратите сите пореметувања ако се појават неочекувани резултати.
Сите испробувања со измени врешете ги било во шаблонскиот песочник или во вашиот кориснички простор пред да менувате било што тука.
Padlock.svg

Овој високоризичен шаблон е заштитен од уредување со цел да се спречи вандализам. (дневник на заштувања). Ве молиме дискутирајте ги измените во страницата за разговор или барајте отстранување на заштитата. Можете да користите {{editprotected}} на страницата за разговор за да побарате од администарторот да изврши уредување наместо вас.

Икона за документација Шаблонска документација[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Всушност, синтаксава на овој шаблон е релативно проста, но шаблоните кои се поврзуваат со погорната порака би требало да се сложени, т.е. сплеткани, користејќи не толку очигледни техники, езотерична синтакса, комбинирајќи различни техники, користен како параметар за други шаблони, изграден да функционира за разни повикувачки случаи, итн. Погорниот шаблон додава шаблони кон Категорија:Сложени шаблони.