Шаблон:Начела и напатствија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај

(невидлива маргина од 1 ред)

Како да го прилагодувате приказот на шаблонот
  • Користете {{Начела и напатствија |state=collapsed}}  за шаблонов да се прикаже во скриена состојба.
  • Користете {{Начела и напатствија |state=expanded}}  за шаблонов да се прикаже во раширена (полна) достојба.
  • Користете {{Начела и напатствија |state=autocollapse}}  за шаблонов да се прикаже во скриена состојба само ако има друг ваков хоризонтален шаблон на страницата.
  • Ако не е поинаку зададено (проверете го параметарот state во кодот на шаблонот), автосклопувањето ќе биде стандарден начин на приказ.