Шаблон:Монета

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
{{{Denomination}}}
{{{Country}}}
Вредност {{{Value}}} {{{Unit}}}
Раб {{{Edge}}}
Облик {{{Shape}}}
Пречник на отвор {{{Center Hole Diameter}}}
Насоченост {{{Orientation}}}
Состав {{{Composition}}}
Период {{{Years of Minting}}}
Каталожен бр. {{{Catalog Number}}}
Аверс
Аверс
Изглед {{{Obverse Design}}}
Уметник {{{Obverse Designer}}}
Осмислена во {{{Obverse Design Date}}}
Реверс
Реверс
Изглед {{{Reverse Design}}}
Уметник {{{Reverse Designer}}}
Осмислена во {{{Reverse Design Date}}}
Икона за документација Шаблонска документација[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

{{Монета
 | Denomination    = 
 | Country       = 
 | Value        = 
 | Unit        = 
 | Mass        = 
 | Mass_troy_oz    = 
 | Diameter      = 
 | Diameter_inch    = 
 | Thickness      = 
 | Thickness_inch   = 
 | Edge        = 
 | Composition     = 
 | Years of Minting  = 
 | Catalog Number   = 
 | Obverse       = 
 | Obverse Design   = 
 | Obverse Designer  = 
 | Obverse Design Date = 
 | Reverse       = 
 | Reverse Design   = 
 | Reverse Designer  = 
 | Reverse Design Date = 
}}