Шаблон:ДелаДеценија прегледник

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Шаблонов дава преглеедник за категории посветени на творечки дела од извесна деценија. Повеќе на {{ДелаДеценија прегледник ставка}}.

Usage: {{ДелаДеценија прегледник|tens=ДЕСЕТКИ|works=ТИП}}

Пример (филомви од 2000-тите):

{{ДелаДеценија прегледник|tens=200|works=Филмови}}

Слики од 1900-тите:

1850-ти 1860-ти 1870-ти 1880-ти 1890-ти 1910-ти 1920-ти 1930-ти 1940-ти 1950-ти


Филмови од 1930-тите:

1880-ти 1890-ти 1900-ти 1910-ти 1920-ти 1940-ти 1950-ти 1960-ти 1970-ти 1980-ти


Книги од 1960-тите:

1910-ти 1920-ти 1930-ти 1940-ти 1950-ти 1970-ти 1980-ти 1990-ти 2000-ти 2010-ти