Шаблон:Вред/unitswithlink

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето


Икона за документација Шаблонска документација[создај]

Намена[уреди извор]

Ова е потшаблон за претворање на име на единица во правилна научна нотација за таа единица, со врска до статија за единицата. Видете {{val/units}} за верзија без врска. Ако шаблонов нема запис за некоја единица, тогаш таа се прикажува како што си е внесена таму.

Овој шаблон се користи за шаблонот {{val}} за преведување на аргументите ul и upl. Кога додавате единица од типот X/Y (на пр. m/s), препорачуваме да ја додадете и верзија од видот X·Y-1 (и да ја именувате X*Y-1).

Аргументи[уреди извор]

1 = Името на единицата.

Примери[уреди извор]

{{val/unitswithlink|м/с}}  →  {{#switch:м/с arcsec|'|′|arcminute|arcmin|"|″|deg|°|percent|per cent|%|permil|per mil|permill|per mill|permille|per mille|‰= #default= {{#switch:м/с mas=mas #default=Шаблон:Val/brackets
{{val/unitswithlink|м*с-1}}  →  {{#switch:м*с-1 arcsec|'|′|arcminute|arcmin|"|″|deg|°|percent|per cent|%|permil|per mil|permill|per mill|permille|per mille|‰= #default= {{#switch:м*с-1 mas=mas #default=Шаблон:Val/brackets
{{val/unitswithlink|МеВ}}  →  {{#switch:МеВ arcsec|'|′|arcminute|arcmin|"|″|deg|°|percent|per cent|%|permil|per mil|permill|per mill|permille|per mille|‰= #default= {{#switch:МеВ mas=mas #default=Шаблон:Val/brackets
{{val/unitswithlink|кг}}  →  {{#switch:кг arcsec|'|′|arcminute|arcmin|"|″|deg|°|percent|per cent|%|permil|per mil|permill|per mill|permille|per mille|‰= #default= {{#switch:кг mas=mas #default=Шаблон:Val/brackets
{{val/unitswithlink|нешто}}  →  {{#switch:нешто arcsec|'|′|arcminute|arcmin|"|″|deg|°|percent|per cent|%|permil|per mil|permill|per mill|permille|per mille|‰= #default= {{#switch:нешто mas=mas #default=Шаблон:Val/brackets (неомплементирано)

Слободно додавајте други единици ако не се вклучени овде.