Шаблон:Автотаксономија/Physeter

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Tetrapoda
Наттаксони
Домен: Еукариоти [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Еднокамшични [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Заднокамшични [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Целовидни [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Кончести [Таксономија; уреди]
Царство: Животни [Таксономија; уреди]
Потцарство: Ткивни животни [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Двострани [Таксономија; уреди]
клад: Nephrozoa [Таксономија; уреди]
Наттип: Deuterostomia [Таксономија; уреди]
Тип: Chordata [Таксономија; уреди]
клад: Olfactores [Таксономија; уреди]
Инфратип: Gnathostomata [Таксономија; уреди]
клад: Eugnathostomata [Таксономија; уреди]
клад: Teleostomi [Таксономија; уреди]
клад: Euteleostomi [Таксономија; уреди]
клад: Sarcopterygii [Таксономија; уреди]
клад: Rhipidistia [Таксономија; уреди]
клад: Tetrapodomorpha [Таксономија; уреди]
клад: Eotetrapodiformes [Таксономија; уреди]
клад: Elpistostegalia [Таксономија; уреди]
клад: Stegocephalia [Таксономија; уреди]
Наткласа: Tetrapoda [Таксономија; уреди]
клад: Reptiliomorpha [Таксономија; уреди]
клад: Amniota [Таксономија; уреди]
клад: Synapsida [Таксономија; уреди]
Класа: Mammalia [Таксономија; уреди]
клад: Holotheria [Таксономија; уреди]
клад: Trechnotheria [Таксономија; уреди]
клад: Cladotheria [Таксономија; уреди]
клад: Zatheria [Таксономија; уреди]
клад: Tribosphenida [Таксономија; уреди]
Поткласа: Theria [Таксономија; уреди]
клад: Eutheria [Таксономија; уреди]
Инфракласа: Placentalia [Таксономија; уреди]
клад: Exafroplacentalia [Таксономија; уреди]
Магноред: Boreoeutheria [Таксономија; уреди]
клад: Laurasiatheria [Таксономија; уреди]
клад: Scrotifera [Таксономија; уреди]
клад: Ferungulata [Таксономија; уреди]
клад: Ungulata [Таксономија; уреди]
Ред: Artiodactyla [Таксономија; уреди]
клад: Artiofabula [Таксономија; уреди]
клад: Cetruminantia [Таксономија; уреди]
клад: Cetancodontamorpha [Таксономија; уреди]
Подред: Whippomorpha [Таксономија; уреди]
Инфраред: Cetacea [Таксономија; уреди]
Парворед: Toothed whale [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Physeterida [Таксономија; уреди]
Натсемејство: Physeteroidea [Таксономија; уреди]
Семејство: Physeteridae [Таксономија; уреди]
Род: Physeter [Таксономија; уреди]
Подгрупи (↻ поднови)
Наведи ги сите 0 непосредни поттаксони

Википедија сè уште нема статија за таксонот Physeter. Можете да помогнете со тоа што ќе ја создадете. Страницата што моментално ја гледате содржи податоци за таксономијата на „Physeter“.


Не ви е јасно зошто сте тука? Започнете со таксономијата на Википедија.

Матичен таксон: Physeterinae (Таксономијауреди)
Ранг: genus (се прикажува како Род)
Врска: Physeter (води кон Physeter)
Изумрен? не.
Секогаш да се прикажува? да (важен ранг)
Таксономски наводи:
Наводи за матичниот таксон:
Овие податоци се создадени со Шаблон:Taxonomy key (уреди разговор врски историја)

Содржината на категоријата е застарена? Стиснете тука за да ја подновите.