Шаблон:Автотаксономија/Скуша

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Наттаксони
Домен: Еукариоти [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Еднокамшични [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Заднокамшични [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Целовидни [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Кончести [Таксономија; уреди]
Царство: Животни [Таксономија; уреди]
Потцарство: Ткивни животни [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Двострани [Таксономија; уреди]
Наттип: Второусни [Таксономија; уреди]
Тип: Хордови [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Черепни [Таксономија; уреди]
Поттип: ’Рбетници [Таксономија; уреди]
Наткласа: Коскени риби [Таксономија; уреди]
Класа: Зракоперки [Таксономија; уреди]
Ред: Кострешовидни [Таксономија; уреди]
Род: Скуша [Таксономија; уреди]
Подгрупи (↻ поднови)
Наведи ги сите 0 непосредни поттаксони


Не ви е јасно зошто сте тука? Започнете со таксономијата на Википедија.

Матичен таксон: Скуши (Таксономијауреди)
Ранг: genus (се прикажува како Род)
Врска: Скуша (род)|Скуша (води кон Скуша (род))
Изумрен? не.
Секогаш да се прикажува? да (важен ранг)
Таксономски наводи: Scomber. Обединет таксономски информативен систем. конс. 1 ноември 2012.  (англиски)
Наводи за матичниот таксон: {Пополнувач порака за грешка.
Овие податоци се создадени со Шаблон:Taxonomy key (уреди разговор врски историја)

Содржината на категоријата е застарена? Стиснете тука за да ја подновите.