Шаблон:Автотаксономија/Гинко

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Наттаксони
Домен: Еукариоти [Таксономија; уреди]
Царство: Растенија [Таксономија; уреди]
Оддел: Гинкови [Таксономија; уреди]
Класа: Гинкови [Таксономија; уреди]
Ред: Гинковидни [Таксономија; уреди]
Семејство: Гинка [Таксономија; уреди]
Вид: Гинко [Таксономија; уреди]
Подгрупи (↻ поднови)
Наведи ги сите 0 непосредни поттаксони


Не ви е јасно зошто сте тука? Започнете со таксономијата на Википедија.

Матичен таксон: Гинко (род) (Таксономијауреди)
Ранг: species (се прикажува како Вид)
Врска: Гинко (води кон Гинко)
Изумрен? не.
Секогаш да се прикажува? да (важен ранг)
Таксономски наводи:
Наводи за матичниот таксон: Zhou, Z.; Quan, C.; Liu, Y-S. Tertiary Ginkgo ovulate organs with associated leaves from North Dakota, U.S.A., and their evolutionary significance. „International Journal of Plant Sciences“ том  173 (1): 67-80. http://www.jstor.org/stable/10.1086/662651. 
Овие податоци се создадени со Шаблон:Taxonomy key (уреди разговор врски историја)

Содржината на категоријата е застарена? Стиснете тука за да ја подновите.