Шаблон:Автобуска линија-Легенда

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај
Клуч за симболите
Бои
Главна траса Дел вон употреба Ограничено сообраќање
BSicon STR.svg BSicon exSTR.svg BSicon tSTR.svg
Непознат дел од трасата „tKHSTa“
Крај на линијата - споредна постојка (ограничено опслужување)
Непознат дел од трасата „tHST“
Помала населба или постојка (ограничено опслужување)
Непознат дел од трасата „tSTR“ + Почетна станица
Поважна постојка или автобуска станица
Непознат дел од трасата „pHST“
Помала постојка без ескпресно опслужување (т.е. само локално)
Вкрстување на пруга
Клучка (со железничка мрежа, аеродром, траект и тн.)
Непознат дел од трасата „exSTRq“ Непознат дел од трасата „eABZgr“
Раскрсница со дел од линијата вон употреба
Непознат дел од трасата „KRWgl“ Непознат дел од трасата „KRW+r“
Раскрсница
Еднонасочно напред Еднонасочно назад
Еднонасочен дел со укажана насока
Непознат дел од трасата „STR+l“ Непознат дел од трасата „TBHF“ Еднонасочно за десно
Автобуска постојка/станица (се опслужува два пати)
Непознат дел од трасата „xABZgl+xl“ Непознат дел од трасата „ABZg+r“
Триаголна раскрсица
Непознат дел од трасата „exCONTf“ Права пруга
Пат што продолжува вон оваа шема (вон употреба)
Градска напречна пруга Непознат дел од трасата „mKRZu“ Градска напречна пруга
Метро / трамвај / железница по надвозник
Непознат дел од трасата „LSTR“
Прекин (дел скриен во шемата)
Непознат дел од трасата „SKRZ-Ao“
Автопат
Непознат дел од трасата „SKRZ-Bo“
Автопат (британски симбол)
Мост над вода
Мост преку вода
Непознат дел од трасата „GIPl“
Врв
Непознат дел од трасата „STR+GRZq“
Граница или меѓа
Непознат дел од трасата „ZOLL“
Царината
Рамен премин
Премин на пруга
Железнички превоз на брод
Траект (составен дел од линијата)
Столбно пристаниште Вкрстување на пруга
Префрлање на траект (независен)
Жичарница Вкрстување на пруга
Постојка со префрлање на жичарница
Градска железница Вкрстување на пруга
Постојка со префрлање на трамвај/железница
Непознат дел од трасата „lDAMPF“ Вкрстување на пруга
Префрлање на парна железница што сообраќа редовно
Непознат дел од трасата „lDAMPF“ Станица на пруга
Постојка на парна или историска железница - атракција
Аеродром Станица на пруга
Постојка на аеродром
Хелиором Завршна станица
Постојка на хелиодром
За уредници: