Шаблон:Јагуар

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето


Јагуар Автомобили, подружница на Форд од 1989, времеплов на патни и тркачки автомобили, 1940ти-1980ти Следно ->
Тип 1940ти 1950ти 1960ти 1970ти 1980ти
5 6 7 8 9 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Спортски XK120 XK140 XK150 E-тип S1 E S2 E-тип S3 XJ-S XJ-S HE
Лимузини Марк 1 Марк 2, 240, 340
S-Тип XJ-C
420 XJ6 Сер I XJ6 Сер II XJ6 Сер III XJ6 (XJ40)
Mk IV Mk V Mk VII Mk VIII Mk IX Mk X 420G XJ12 XJ12 S II XJ12 Сер III
Суперавтомобили Јагуар XKSS
Тркачки C-Тип D-Тип E-Тип XJ13 XJ-C XJ41
XJ42
XJR-и
Сопственост Независен БМХ Бритиш Лејланд Независен Форд