Чума (болест)

Од Википедија — слободната енциклопедија

Чума[1], морија[2] или панукла[3] - вид тешка заразна болест.

Причини[уреди | уреди извор]

Симптоми[уреди | уреди извор]

Чумата низ историјата[уреди | уреди извор]

Чумата како тема во уметноста и во популарната култура[уреди | уреди извор]

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. „чума“Дигитален речник на македонскиот јазик
  2. „морија“Дигитален речник на македонскиот јазик
  3. „панукла“Дигитален речник на македонскиот јазик
  4. Македонски народни балади, Просветно дело, Редакција „Детска радост“, Скопје, 2004, стр. 23-25.
  5. „Izabrana bibliografija Jaroslava Sajferta“ во: Jaroslav Sajfert, Stub kuge. Beograd: Mali vrt, 2014, стр. 93-94.
  6. DD Synthesis, SJF Records, 1996.