Чашка (појаснување)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Чашка може да се однесува на:

  • Чашка - населено место во Општина Чашка, во Велешко
  • Чашка (коска) - подвижна тркалеста коска на коленото
  • Чашка (цвет) - надворешна зелена обвивка на цветот