Прејди на содржината

Час по музика

Од Википедија — слободната енциклопедија
Час по музика
Творец Јан Вермер
Година 1662-1665
Вид Масло на платно
Димензии 74,6 см × 64,1 см
Место Кралска збирка, дворец Сент Џејмс, Лондон

Час по музика (хол. De muziekles) е слика од холандскиот мајстор Јан Вермер на која е прикажана млада ученичка на час по музика. Се смета дека е насликана во периодот помеѓу 1662 и 1665 г. Медиумот на делото е масло на платно. Сликата е со димензии 74,6 см × 64,1 см.