Црква „Св. Никола“ - Издеглавје

Од Википедија — слободната енциклопедија

Црква св.Никола.село Сошани почната е да се грди на 14 септември 2008 год.Темелите се осветени од страна на владиката Тимотеј.Црквата е изградена со сопствени срества.Осветена е на 1 август 2010 година од страна на владиката Тимотеј во присуство на голем број верници.Главен птронат на црквата е втори јуни свети Талалеј.Во склоп на црквата имаат кујна трпезарија простории за одмор летникивци овоштарник рибник.Поврзано водовот струја и др.Имаат можнисти за еднодневен и повечедневен викенд.