Црква на Спасителот (Баку)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Црква на Спасителот
Основни податоци
МестоБаку, Азербејџан

Црквата на Спасителот (азербејџански : Lüteran kilsəsi) е црква која се наоѓа во Баку, Азербејџан. Оваа црква спаѓа во склопот на Лутеранската црква и е изградена во 1899 година во готски стил. Во време на комунизмот оваа црква била затворена. Во 1996 година била повторно отворена, а од 2001 година реновирана.