Црква Успение на Пресвета Богородица (Ерусалим)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Црква Света Марија
Основни податоци
МестоЕрусалим, Израел
Координати
Припадностхристијанство
Архитектонски опис
Архитектонски типцрква

Црквата Света Марија е црква која се наоѓа во Ерусалим, Израел, поточнно на сионската гора, надворешно од стариот дел, блиску сионската порта.