Церебролизин

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Церебролизинот е мешавина на прочистени пептиди добиени од свински мозок. Се употребува во третманот на мозочен удар. Церебролизинот ја стимулира клеточната диференцијација, ја подобрува функцијата на нервните клетки и предизвикува индукција на механизмите на заштита и репарација.