Прејди на содржината

Центар (населба во Скопје)

Од Википедија — слободната енциклопедија
(Пренасочено од Центар (населба))
Граници на потесниот центар на Скопје во рамки на Општината Центар.

Центар — населба во Скопје која може да се смета како потесниот дел од Општината Центар кој го опфаќа реонот на големиот сообраќаен прстен помеѓу улиците „Св. Климент Охридски“, „Св. Кирил и Методиj“, „Кочо Рацин“ и „Гоце Делчев“.

Традиционално, во Скопје не постои „населба Центар“, бидејќи тој реон бил составен од повеќе маала, како Ново Маало, Пајко Маало, Маџир Маало, Еврејско маало и др.